Frontale Fibroserende Alopecia behandeling - Haar Herstel

Frontale fibroserende alopecia behandeling

Frontale fibroserende alopecia (ffa) is een vervelende aandoening die de haarzakjes aanvalt met haaruitval en kale plekken als gevolg. Gelukkig hoeft de aandoening niet permanent te zijn. In de meeste gevallen kunnen de haren weer terug groeien. Deze auto-immuunziekte komt veel voor en alleen bij vrouwen op latere leeftijd. Zeker in een verder gevorderd stadium van de ziekte kunnen de kale plekken steeds meer opvallen en zorgen voor ongemak, onzekerheid en schaamte.

Gelukkig hoeft u dankzij re-phy therapie uw kale plekken op het hoofd niet langer te verbergen. Met behulp van deze behandeling kunt u namelijk voorkomen dat er meer kale plekken bij komen en kunnen er zelfs nieuwe haartjes groeien op de plekken waar haar is uitgevallen. Binnen een maand is er al resultaat te zien. Wacht daarom niet langer en laat uw frontale fibroserende alopecia behandelen.

Frontale Fibroserende Alopecia behandeling voor
Before
Frontale Fibroserende Alopecia behandeling na
After

Haaraandoening

Frontale fibroserende alopecia is een lange naam voor een haaraandoening die expliciet voorkomt bij vrouwen die in de overgang zijn geweest. Bij deze aandoening valt uw eigen immuunsysteem uw haarzakjes aan. Door de beschadiging aan de haarzakjes vallen de haren uit en krijgt u kale plekken. Meestal vallen eerst de haren aan de voorkant en zijkant van het hoofd uit. Dit maakt deze ziekte tot een vervelende aandoening, aangezien het direct zichtbaar is voor uzelf en uw omgeving. Ook wenkbrauwhaartjes kunnen door deze aandoening uitvallen.

Niet alleen kunnen de haarzakjes worden aangetast door frontale fibroserende alopecia, maar ook de huid eromheen. Deze huid kan rood worden door een ontstekingsreactie, verschilferen, bleek worden of een glanzende gloed krijgen. In een later stadium van de ziekte kan de hoofdhuid zelfs wit uitslaan door de littekens.

De aandoening komt alleen voor bij vrouwen op latere leeftijd, in de postmenopauzale periode. Het is daarom denkbaar dat de ziekte een link heeft met een verandering in de hormoonhuishouding. Over de precieze oorzaak waardoor het komt dat vrouwen frontale fibroserende alopecia krijgen, is niet voldoende bekend. Het verloop van de aandoening en de ernst ervan kan per vrouw verschillen. Soms groeit het haar weer helemaal terug zoals voorheen. In sommige gevallen is er sprake van zoveel schade aan de haarzakjes dat het niet meer mogelijk is voor het haar om in zijn geheel terug te groeien. Echter zullen er in de meeste gevallen weer nieuwe haartjes groeien op de kale plekken.

Frontale Fibroserende Alopecia behandeling aanvang

Aanvang

Frontale Fibroserende Alopecia behandeling na 3 maanden

Na 3 maanden

Frontale Fibroserende Alopecia behandeling na 6 maanden

Na 6 maanden

Re-phy therapie

Frontale fibroserende alopecia is een auto-immuunziekte waarbij met behulp van re-phy therapie voorkomen kan worden dat de aandoening erger wordt. Deze therapie zorgt ervoor dat de functie van het immuunsysteem gereguleerd wordt en voorkomt dat de haarzakjes worden aangevallen. Zelfs haarzakjes die al gedeeltelijk aangevallen zijn, kunnen worden hersteld. Het doel van de therapie is uiteindelijk om het proces van het verdwijnen van de haarzakjes te stoppen. Dit wordt gedaan door de functie van het immuunsysteem te reguleren.

Aangezien er niet bekend is waarom frontale fibroserende alopecia ontstaat, is het lastig om een oorzaak aan te wijzen. Er zijn wel bepaalde algemene factoren die van invloed kunnen zijn op haaruitval. Zo kunnen stress, eetgewoontes, erfelijkheid, medicijnen en een mineralentekort bijdragen aan kale plekken. Zorg er daarom voor dat u deze algemene factoren onder controle heeft voor zover dat mogelijk is. Maakt u zich in ieder geval geen zorgen, in de meeste gevallen zullen er weer nieuwe haren op de kale plekken groeien. De behandeling is pijnloos en heeft geen bijwerkingen. Zorg dat u er op tijd bij bent, zodat een haartransplantatie u bespaard blijft.

Duurzame en natuurlijk ogende resultaten

Start snel met uw Frontale Fibroserende Alopecia behandeling

Hoe eerder u start met de behandeling, hoe beter. Dit is namelijk om te voorkomen dat de frontale fibroserende alopecia de kans krijgt om zich verder uit te breiden en nog meer haarzakjes aantast. Tijd is daarom een belangrijke factor bij de ontwikkeling van de aandoening. Dankzij de behandeling hebben uw haren de kans om sneller terug te groeien. Kom daarom direct in actie als u merkt dat u last heeft van haaruitval. Hoe eerder u aan de bel trekt, hoe groter de kans is op herstel.

Maak snel een afspraak om met de behandeling te starten. Er zal op basis van uw persoonlijke situatie een behandelplan worden opgesteld. Zo weet u wat u van de behandeling kunt verwachten. De behandeling duurt in totaal een maand. Binnen deze maand kunt u al nieuwe haartjes zien groeien, als effect van de behandeling. Blijf daarom niet langer rondlopen met kale plekken op uw hoofd en neem contact op via de website of per telefoon.

Afspraak maken Behandelingen

Hoe lang duurt Frontale Fibroserende Alopecia?

Frontale Fibroserende Alopecia (FFA) is een aandoening die vooral wordt
gekenmerkt door het langzaam progressieve beloop. Het treft voornamelijk
vrouwen na de menopauze, waarbij het haarverlies zich concentreert aan de
voorzijde en zijkanten van de hoofdhuid. De duur van FFA en de snelheid
waarmee de symptomen zich ontwikkelen, kunnen sterk variëren per individu.

Lees meer!

Afspraak maken

Contact